News

News

Eugeni Roselló will bring Vall Fosca image to the longest ultratrail in Europe

661 non-stop kilometres with 18.160 m of positive altitude change that Eugeni Roselló will try to finish in 192 hours.The race will take place in Germany, and courses over the entire Goldsteig, the longest (660KM) and most diverse hiking trail in Germany.

Eugeni Roselló, corredor de Haglöfs, serà un dels 55 corredors que prendrà la sortida a la Goldsteig Projekt500 d’Alemanya, una cursa que es disputa per primera vegada i que és la ultratrail més llarga d’Europa. Són 661 quilòmetres sense etapes cosa que converteix la prova en èpica. Eugeni Roselló, portarà la imatge de la Vall Fosca, i serà un dels dos espanyols que prendran la sortida en aquesta cursa tan dura. L’hi acompanyarà el gironí Joel Jaile. Hi ha representants de 12 països que, per a ser un dels escollits, havien de presentar el seu palmarès.

Els corredors estan obligats a dur sempre a sobre el material de supervivència imprescindible. Beguda, menjar, sac de dormir, gps, telèfon mòbil o un impermeable són algunes de les coses que formen part de l’equipatge que l’Eugeni haurà de carregar a la seva esquena.

Nascut a la Pobla de Segur, Lleida, el 1980, i descendent de la Vall Fosca, l’Eugeni és un dels millors corredors d’ultra distància d’Espanya. Tot i que fa pocs anys que competeix, ha aconseguit grans resultats. L’èxit més important va ser la victòria, el 2013, a l’Spine Race, una cursa de 430 quilòmetres al nord del Regne Unit, patint unes temperatures extremes. Aquest 2014 s’ha adjudicat la Volta a la Cerdanya UltraFons (VCUF), de 214 quilòmetres, per segon any consecutiu.

L’Eugeni viu en un lloc privilegiat, que li permet entrenar a la Vall Fosca, un paratge natural extraordinari on es beneficia de l’aire pur, l’altura i un paisatge únic.

Per a intentar completar la proesa, l’Eugeni compta amb el millor suport. Haglöfs-GoreTex li proporciona el material necessari per a córrer. L’Eugeni confia en els GPS de TwoNav, les ulleres CEBE, la llum dels frontals SILVA (entre 4 i 6 nits haurà d’afrontar als boscos de Baviera) i en Torrons Vicens perquè li aportin l’energia necessària durant el camí. El viatge fins a Marktredwitz el farà amb el seu Volkswagen California.
Els aficionats que vulguin seguir les evolucions de l’Eugeni a la Projekt500 podran fer-ho a Twitter (@EugeniRosello), Facebook Eugeni Roselló i a la seva pàgina web (www.eugenirosello.com) on s’actualitzaran les novetats cada dia al Blog.
VÍDEO: https://www.youtube.com/watch?v=BpvpgVOyMxc&feature=youtu.be